Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Over mitochondriën

€ 0,00 (inclusief btw 9%)
Omschrijving

Mitochondriën zijn onlangs de centrale focus van gezondheidsonderzoekers geworden. Wetenschappers hebben zich gerealiseerd dat je gezondheid en levensduur wordt bepaald door deze kleine 'organellen' genaamd mitochondriën die zich in al je cellen bevinden. Je herinnert je misschien dat mitochondriën de 'energiefabriekjes van de cel' worden genoemd. 

Wanneer je mitochondriën niet werken, komt dat omdat ze beschadigd zijn geraakt. Dit leidt tot vermoeidheid, veroudering en alle chronische ziekten [1] omdat mitochondriën alles in je lichaam beheersen.

Mitochondriën zijn een beetje zoals de luchtverkeersleiders die alle communicatie en het luchtverkeer op een luchthaven leiden. Als de luchtverkeersleider zijn werk niet goed kan uitvoeren, storten vliegtuigen neer. Je mitochondriën werken op dezelfde manier. Wanneer uw mitochondriën hun werk niet correct kunnen uitvoeren, crasht uw gezondheid.

Dit komt omdat mitochondriën alles in je lichaam beheersen: celcommunicatie, celreproductie, celgezondheid, celdood (aptosis), opname van celnutriënten, immuungezondheid, ontsteking en alle metabolische functies van ademhaling en denken tot spijsvertering [2].

Wist je dat mitochondriën zelfs hun eigen DNA hebben? Er zijn slechts zevenendertig mtDNA (vergeleken met 25.000 nucleair / cel-DNA), maar wetenschappers hebben ontdekt dat deze zevenendertig mitochondriale DNA (mtDNA) je andere 25.000 DNA controleren om nog maar te zwijgen van al het andere in je lichaam!

Daarom is het gezond houden van je mitochondriale DNA (mtDNA) absoluut cruciaal om veroudering en ziekte te voorkomen. Maar het blijkt dat dit echt moeilijk is om te doen, omdat je mitochondriale DNA constant beschadigd raakt door vrije radicalen die tijdens het APT-proces worden geproduceerd. De schade door vrije radicalen zorgt ervoor dat uw mitochondriale DNA muteert, sterft of de verkeerde cellulaire signalen verzendt, wat resulteert in een neerwaartse spiraal in uw gezondheid, waaronder vermoeidheid, hersenmist, gewichtstoename, snelle veroudering en chronische ziekte [3].

Het klinkt misschien zwaar, maar geen paniek! Er is een eenvoudige, moeiteloze, bewezen voedingsoplossing die deze neerwaartse spiraal van veroudering en ziekte kan stoppen en omkeren.

Algen.

Maar niet zomaar algen. Ze moeten rauw zijn (d.w.z. gedroogd zonder hoge hitte) zodat de waardevolle SOD niet verloren gaat.

Wat zijn Mitochondriën?

Laten we beginnen met de basis.

Mitochondriën spelen een vitale rol bij het omzetten van al het voedsel dat je eet (koolhydraten, eiwitten en vetten) in een vorm van energie die je cellen en lichaam kunnen gebruiken. In feite genereren mitochondriën 90% van je energie - allemaal in de vorm van ATP (Adenosine trifosfaat), een eenheid van cellulaire energie [4].

Trouwens, ATP geeft je veel meer dan de energie die je nodig hebt om een marathon te lopen! Het creëert "cellulaire energie", wat de energie is die je lichaam elke nanoseconde nodig heeft om na te denken, te verteren, te slapen, te bewegen, infecties te bestrijden, je hart te pompen, je bloed te laten stromen en alles te doen wat je nodig hebt om te leven. Mitochondriën creëren je "brandstof" voor het leven [5].

Als je je levensduur wilt verbeteren, optimaal wilt leven en ziektevrij wilt leven, MOET je voor je mitochondriën zorgen. 

Waar zijn Mitochondriën?

Mitochondriën zijn te vinden in elke levende cel. De hoogste concentratie mitochondriën zijn te vinden in cellen die de hoogste energiebehoeften hebben, zoals je hersenen! Wist je dat er twee miljoen mitochondriën in elke cell in je hersenen zitten! Over hersenkracht gesproken! Huidcellen of vetcellen hebben slechts 100 mitochondriën per cel omdat ze minder energie verbruiken dan je hersenen, hart of spieren [6].

Hoe zien mitochondriën eruit?

Mitochondriën zijn kleine organellen die zich in elke levende cel bevinden en ze hebben een gebogen vorm waardoor ze een beetje op een pinda lijken!

Mitochondriën zijn anders dan ALLE andere cellen. Al je andere cellen hebben slechts één celmembraan. Maar mitochondriën hebben TWEE membranen, een buitenste en een binnenmembraan. Elk membraan is structureel anders en heeft verschillende functies...

Buitenmembraan: Het buitenmembraan is net als alle andere membranen in al je andere cellen en het bevat openingen / kanalen die "porinen" worden genoemd en die kleine moleculen, antioxidanten en eiwitten in en uit laten stromen [7]. 

Binnenmembraan: Dit binnenmembraan is uniek voor mitochondriën. Geen enkele andere cel in je lichaam heeft een tweede binnenmembraan. Alleen mitochondriën. In tegenstelling tot het buitenmembraan is dit binnenmembraan vrijwel ondoordringbaar. Dit tweede binnenmembraan is een overblijfsel van de oude ontwikkeling van mitochondriën waarvan is bewezen dat ze evolueren uit cyanobacteriën (zoals spirulina) in een wetenschappelijk proces dat endosymbiose wordt genoemd [8].

Dit helpt verklaren waarom spirulina je mitochondriën alle voedingsstoffen en antioxidanten geeft die het nodig heeft om zichzelf te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Het is bewezen dat mitochondriën en spirulina uit dezelfde evolutie komen. Verbazingwekkend toch? In ieder geval is het binnenmembraan waar het DNA van de mitochondriën zich bevindt en waar alle APT wordt gegenereerd. Beide zijn van vitaal belang voor het leven, dus ze moeten zorgvuldig worden bewaakt.

In feite is het binnenmembraan als een VIP-club waar je speciale inloggegevens nodig hebt om toegang te krijgen. Slechts een paar antioxidanten zoals Superoxide Dismutase, (SOD) en chlorofyl hebben de "referenties" waarmee ze door dit binnenmembraan kunnen gaan om het DNA van de mitochondriën te beschermen.

Spirulina-algen hebben de hoogste concentratie superoxide dismutase ter wereld en chlorella-algen hebben de hoogste concentratie chlorofyl ter wereld. Beide antioxidanten kunnen door het binnenmembraan komen om schade aan het DNA van de mitochondriën te voorkomen, veroorzaakt door het vrijkomen van vrije radicalen tijdens de productie van ATP [9]. 

Nu je een beter begrip hebt van de structuur van de mitochondriën, kun je zien hoe moeilijk het is om je mitochondriale DNA (mtDNA) te beschermen! Het komt omdat ze zich diep in dat binnenmembraan bevinden.

 

Mitochondriale DNA-schade

Omdat je mitochondriale DNA zich precies daar bevindt waar de ATP en vrije radicalen worden geproduceerd, worden ze letterlijk elke nanoseconde verbrand door reactieve zuurstofsoorten (ROS) vrije radicalen.

 In het geval van het DNA van de mitochondriën bevinden ze zich zo dicht bij het "vuur" van de ATP-productie dat de "vonken" van het vuur (vrije radicalen) ze constant beschadigen [10], [11].

De meest schadelijke ROS-vrije radicaal van allemaal wordt superoxide genoemd. Deze krachtige vrije radicalen vallen lipidemembranen aan (de beschermende laag rond onze cellen), beschadigen de structuur en functie van je cellen en initiëren een cascade van andere vrije radicalen [12]. 

Gelukkig is er een antioxidant die superoxide kan stoppen en neutraliseren! Het is de antioxidant genaamd Superoxide Dismutase (SOD), maar het is vrijwel onmogelijk om uit voedsel te halen en je produceert heel weinig SOD naarmate je ouder wordt. Maar goed nieuws! Spirulina-algen bevatten de hoogste concentratie Superoxide dismutase ter wereld! Laten we dus meer leren over deze superhelden-antioxidant die je mitochondriën beschermt en het verouderings- / ziekteproces stopt!

Superoxide dismutase (SOD) to the Rescue!

Superoxide dismutase (SOD) is een van de WEINIGE antioxidanten die het binnenmembraan van de mitochondriën kunnen binnendringen om de mitochondriën en zijn DNA te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen die tijdens de ATP-productie worden gecreëerd [13]. SOD is een enzym dat wordt aangetroffen in de cellen van bijna elk levend wezen dat afhankelijk is van zuurstof (ook in ons lichaam). Het wordt ook in kleine hoeveelheden aangetroffen in sommige voedingsmiddelen zoals broccoli of kool, maar het SOD-molecuul in deze voedingsmiddelen wordt beschadigd tijdens de spijsvertering, dus het kan niet worden gebruikt door je mitochondriën [14].

Daarom is spirulina algen de beste bron van Superoxide dismutase! Niet alleen heeft spirulina 1.000 - 10.000 x meer SOD dan enig ander voedsel, maar alle SOD in spirulina-algen is ook 99% biologisch beschikbaar voor uw mitochondriën!

Dit komt omdat spirulina een cyanobacterie is en geen cellulosewand heeft, dus alle voedingsstoffen (inclusief SOD) worden onmiddellijk opgenomen en omzeilen de spijsvertering vrijwel. Hierdoor kunnen je mitochondriën ALLE SOD gebruiken. Maar ALLEEN als de spirulina onverhit is.

Als je wilt dat je SOD werkt, MOET hij leven. Dus wanneer u uw spirulina-algen koopt, kan deze niet met hoge hitte zijn gedroogd. Dit komt omdat hoge hitte enzymen doodt, waaronder SOD! 

Wat doet Superoxide dismutase (SOD) precies? Het neutraliseerde vrije radicalen (zoals Superoxide) en verandert ze in water.  Vrije radicalen weg! Dit beschermt je mitochondriale DNA! Nu kunnen je mitochondriën langer en beter leven en jij ook! 

 

Nu je weet wat Superoxide dismutase doet en de vitale rol die het speelt om je mitochondriën te beschermen tegen schade, moeten we een paar andere belangrijke feiten delen.

NIET alle spirulina bevat actieve Superoxide dismutase (SOD).

Superoxide dismutase is een enzym dat dus wordt vernietigd door hoge hitte. Veel algenbedrijven zijn goedkopere, hogere volumeleveranciers van spirulina die hun algen snel op de markt moeten brengen, om veel omzet / geld te verdienen. De enige manier waarop ze dit kunnen bereiken, is door hun algen snel te drogen en om dat te doen, gebruiken ze hoge temperaturen. Maar dit doodt alle SOD in hun spirulina. Het doodt ook alle andere enzymen, maar SOD is het belangrijkste omdat, zoals je hebt geleerd, het een van de weinige antioxidanten is die in het binnenste mitochondriale membraan kan passeren om je mitochondriale DNA te beschermen tegen schade door vrije radicalen.

Dus, hoewel er misschien SOD in de goedkopere spirulina-algen zat voordat het werd gedroogd, is het dood tegen de tijd dat je het koopt.

Wat is nog meer bewijs dat SOD essentieel is voor uw gezondheid en levensduur? Het is bewezen dat SOD :

  • Therapeutische voordelen voor het voorkomen van ontstekingsziekten, kankerpreventie, diabetes II, hart- en vaatziekten en aandoeningen van de luchtwegen bron.
  • Therapeutische voordelen voor het voorkomen van prostaatkanker bron.
  • Therapeutische voordelen voor het verminderen van kankerbron.
  • Therapeutische voordelen voor het verminderen van oxidatieve stress, vooral naarmate u ouder wordt en minder SOD-bron en -bron produceert.
  • Therapeutische voordelen voor het verminderen van de bron van de ziekte van Alzheimer en Parkinson.
  • Gebrek aan SOD veroorzaakt mtDNA-schadebron.
  • SOD is van cruciaal belang voor het beschermen van mitochondriale bron, bron.

Het is van cruciaal belang om uw mitochondriën SOD te voeden als u wilt helpen beschermen tegen vrije radicalen dam0.age. Je kunt ook mitochondriale schade verminderen met intermitterend vasten, keto-diëten en het verminderen van je algehele koolhydraatinname. 

Mitochondriën bepalen uw gezondheid

Zoals je kunt zien, hebben mitochondriën een krachtige invloed op je gezondheid. Maar naarmate we ouder worden, hebben we minder mitochondriën, en de weinige die wel blijven hangen, zijn gemuteerd (als gevolg van omgevingsfactoren en stressoren), zodat ze slecht functioneren en verdere schade veroorzaken. Zoals je hebt geleerd, wanneer het DNA van de mitochondriën beschadigd is, sturen ze verkeerde signalen naar je cellen en je DNA en initiëren ze een neerwaartse spiraal in je gezondheid die kan leiden tot ziekte en veroudering.

 

Ook interessant

€ 42,50
€ 109,95 € 117,50

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.

Facebook Twitter